Zdrowo ...lekko ... szybko i totalnie na luzie:) A przede wszystkim - dietetycznie!
poniedziałek, 22 kwietnia 2013
Mleczne bułeczki- bez tłuszczu, bez cukru
Bardzo miła odmiana w świecie pieczywa:). Lekka, nie zawierająca tłuszczu ani cukru bułeczka, o słodkim posmaku. Podana np. z serkiem waniliowym będzie idealnym połączeniem z poranną kawą:)
Do tego banalna i szybka w przygotowaniu :)
Zapraszam na mojego nowego bloga: www.Taste-Eat.blogspot.com
Składniki (na 2 bułeczki):
- 6 łyżek odtłuszczonego mleka w proszku (lub granulowanego)
- 1 jajko
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Piekarnik nagrzałam do 180 stopni. Składniki wymieszałam i przełożyłam do silikonowej formy na bułki (do dwóch komór) i zapiekałam przez 15 minut na termoobiegu. Zjadłam z serkiem waniliowym Miechów (mój ulubiony:P).
Moje bułeczki się trochę przypiekły, być może to wina termoobiegu. Następnym razem z niego zrezygnuję i ewentualnie delikatnie skrócę czas pieczenia.
Smacznego mlecznego:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Super przepis, na pewno wypróbuję!
OdpowiedzUsuńdziękuję:) piecz i smacznego! na pewno Ci posmakują:)
OdpowiedzUsuńmożna dodać zwykłe mleko czy wtedy ciasto nie wyjdzie?
OdpowiedzUsuńszczerze mówiąc nie próbowałam, ale to proszek trzyma ciasto "w ryzach", więc myślę, że płynne mleko tu nie zadziała
OdpowiedzUsuńnareszcie fajne przepisy :) bede tu zagladac :) ten makaron shirataki mnie uratowal od nudy :) dzieki !
OdpowiedzUsuńnareszcie fajne przepisy dla dukaczy :) ten makaron shirataki mnie uratowal od nudy :) dzis sprobuje buleczki :)
OdpowiedzUsuńNie ma tu mąki? Z samego mleka w proszku jeszcze nigdy nie jadłam! Bardzo ciekawe!
OdpowiedzUsuńDzisiaj na pewno zrobię takie bułeczki :) A ile taka jedna może mieć kalorii ??
OdpowiedzUsuń