sobota, 15 czerwca 2013

Zapiekanki razowe z mozzarellą

Zdrowsza wersja ociekających serem zapiekanek z piekarnika. Razowa bagietka i odtłuszczone składniki, a do tego dużo przenikających się aromatów- czyli wszystko co lubię w jednym daniu:). Wyszły pyszne i mocno chrupiące:)
Zapraszam na mojego nowego bloga:  www.Taste-Eat.blogspot.com
Składniki:
- bagietka razowa
- kiełbasa drobiowa
- kabanos drobiowy
- świeże liście bazylii
- pomidorki koktajlowe
- mozzarella light
- odrobina żółtego sera (dla sklejenia składników)
- czosnek granulowany
- suszone oregano
Piekarnik nastawiłam na 180 stopni, poszczególne składniki pokroiłam w taki sposób, by jak najwygodniej się je układało (kwestia oczywiście całkowicie dowolna).
Bagietkę pokroiłam, obsypałam obficie czosnkiem i układałam na niej kolejno: małe kawałeczki żółtego sera (dla sklejenia całości), listki bazylii, kiełbasę i kabanosy, pomidorki, a na wierzch serek mozzarella oprószony oregano. Całość zapiekałam ok. 10 minut.
Wyszła pyszna i chrupiąca kolacja, w sam raz na sobotni wieczór:)

Smacznego zapiekanego:)

8 komentarzy:

  1. Zapiekanki w każdej wersji są pyszne! :)) takie bym zjadła od razu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. mniam!:) często robię na kolacje różne wersje zapiekanek:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie zapiekanki :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Smakowita zapiekanka, aż ślinka cieknie:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Dzięki, że do mnie wpadłaś:)
    Odkryłam fajowy blog! Zaraz się tu rozejrzę, podoba mi się - już to czuję!

    Pozdrawiam Lubliniankę?^^

    OdpowiedzUsuń
  6. pycha! tylko ja zamieniłabym czosnek granulowany na świeży

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No miałam taki zamiar, ale okazało się, że mi się skończył:). Chciałam porządnie natrzeć bagietkę świeżym czosnkiem, wtedy dopiero byłby aromat:)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...