Zdrowsza wersja ociekających serem zapiekanek z piekarnika. Razowa bagietka i odtłuszczone składniki, a do tego dużo przenikających się aromatów- czyli wszystko co lubię w jednym daniu:). Wyszły pyszne i mocno chrupiące:)
Zapraszam na mojego nowego bloga: www.Taste-Eat.blogspot.com
Składniki:
- bagietka razowa
- kiełbasa drobiowa
- kabanos drobiowy
- świeże liście bazylii
- pomidorki koktajlowe
- mozzarella light
- odrobina żółtego sera (dla sklejenia składników)
- czosnek granulowany
- suszone oregano
Piekarnik nastawiłam na 180 stopni, poszczególne składniki pokroiłam w taki sposób, by jak najwygodniej się je układało (kwestia oczywiście całkowicie dowolna).
Bagietkę pokroiłam, obsypałam obficie czosnkiem i układałam na niej kolejno: małe kawałeczki żółtego sera (dla sklejenia całości), listki bazylii, kiełbasę i kabanosy, pomidorki, a na wierzch serek mozzarella oprószony oregano. Całość zapiekałam ok. 10 minut.
Wyszła pyszna i chrupiąca kolacja, w sam raz na sobotni wieczór:)
Smacznego zapiekanego:)
Zapiekanki w każdej wersji są pyszne! :)) takie bym zjadła od razu :)
OdpowiedzUsuńmniam!:) często robię na kolacje różne wersje zapiekanek:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie zapiekanki :)
OdpowiedzUsuńSmakowita zapiekanka, aż ślinka cieknie:)
OdpowiedzUsuńDzięki, że do mnie wpadłaś:)
OdpowiedzUsuńOdkryłam fajowy blog! Zaraz się tu rozejrzę, podoba mi się - już to czuję!
Pozdrawiam Lubliniankę?^^
Bardzo miło mi to słyszeć:), Lublin rulez:)
Usuńpycha! tylko ja zamieniłabym czosnek granulowany na świeży
OdpowiedzUsuńNo miałam taki zamiar, ale okazało się, że mi się skończył:). Chciałam porządnie natrzeć bagietkę świeżym czosnkiem, wtedy dopiero byłby aromat:)
Usuń