Nigdy nie przepadałam za zupami mlecznymi, do tej pory kojarzyły mi się z przedszkolem i wmuszaniem jedzenia w dzieci, a teraz dodatkowo przyciągają wspomnienia z porodówki:)
Nie mniej jednak postanowiłam się przełamać, w końcu to samo zdrowie i "robi" naszemu organizmowi baaaaaaardzo dobrze:)
Ku mojemu zaskoczeniu owsianka okazała się pyszna i bardzo sycąca, zjadłam połowę pokazanej miseczki i byłam full!:). Mam nadzieję, że zaprzyjaźnię się z nią na stałe:)
Zapraszam na mojego nowego bloga: www.Taste-Eat.blogspot.com
Składniki:
- 2 szklanki mleka
- 3 łyżki otrębów owsianych
- 3 łyżki płatków owsianych
- 3 łyżki płatków ekologicznych Symbio- mix 5 zbóż (pszenne, żytnie, jęczmienne, owsiane, orkiszowe)
- 1 łyżka siemienia lnianego
- 1 łyżeczka miodu
- 2 garści zmiksowanych malin + kilka całych malin
Mleko wlałam do małego garnuszka, dodałam do niego płatki i miód, wszystko razem zagotowałam. Całość gotowałam przez kilka minut cały czas mieszając. Na koniec dodałam siemię lniane i mus malinowy.
Po zdjęciu z gazu jest dość gęsta, jeśli natomiast ktoś lubi jeść "kit" można ją na chwilę odstawić, płatki napęcznieję, a owsianka jeszcze bardziej zgęstnieje.
Szybka i bardzo prosta w przygotowaniu!
Smacznego zbożowego!
Ten mus do owsianki to strzał w 10 !
OdpowiedzUsuńDzięki! Smakowała naprawdę nieziemsko:)
Usuńjednej z nielicznych potraw które nie lubię jest właśnie owsianka, ale powiem ci że w twoim wykonaniu nawet mnie lekko przekonuje :) hmm może z dużą ilością musu malinowego... kto wie :) może się przekonam jak spróbuję!
OdpowiedzUsuń