wtorek, 26 marca 2013

Chrupiące orzeszki sojowe


Chrupiąca pyszna przekąska, zdrowa i mocno białkowa:)
Przepis zapożyczony od jednej przesympatycznej Weteranki diety Dukana, którą serdecznie pozdrawiam:)
Uwaga przeprowadzka! Zapraszam na nowego bloga: www. Taste-Eat.blogspot.com


Połowę opakowania soi moczyłam przez noc w wodzie. Następnego dnia odlałam wodę, a soję lekko osuszyłam i posoliłam. Można ją również doprawić wedle uznania, np. ziołami czy słodką papryką.
Prażyłam w piekarniku nastawionym na 200 stopni przez 20-25 minut (w przepisie czas prażenia wynosił 40 minut, ale mój piekarnik po takim czasie pewnie by je zwęglił :P).

Smacznego chrupania!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...