Uwaga przeprowadzka! Zapraszam na nowego bloga: www. Taste-Eat.blogspot.com
SKŁADNIKI:
- 8 różyczek brokuła
- 8 kostek brykietu szpinakowego (mrożonka)
- 1 jajko ugotowane na twardo
- sól
- czosnek (użyłam granulowanego)
Brokuły ugotowałam na miękko w lekko osolonej wodzie,
szpinak delikatnie podsmażyłam na niewielkiej ilości wody dodając do niego 3
szczypty czosnku i ok. 2 szczypty soli (tu oczywiście mamy pełną dowolność-
dosmaczamy zgodnie z gustem). Brokuły, szpinak i pokrojone ugotowane jajko
wrzucamy do pojemnika i blendujemy na jednolitą masę.
Jeżeli chcemy użyć farszu np. do naleśników polecałabym
dorzucenie 1-2 plasterków serka topionego light, można go również zabielić np.
serkiem wiejskim, serkiem homogenizowanym lub jogurtem naturalnym.
Ja farszu użyłam jako wkładki do pulpetów drobiowych,
dodając do niego serek topiony. Masy świetnie się połączyły dając kremowy
szpinakowo-brokułowo-serowy smak. Można go również użyć do naleśników lub jako
sos do polania mięsa (po rozrzedzeniu np. śmietanką 4% z dodatkiem serka
topionego light).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz